20 Aralık 2009 Pazar

Victoria's Secret defilesi 2009


Diğer mankenlerin birbirinden seksi iç çamaşırlarını tanıttığı defilede Heidi Klum, diğerlerinden daha kapalı bir tasarım giydi.Klum'un doğum yaptıktan sonra bu kadar kısa sürede formuna kavuşması da dikkat çekti.

Çarpıcı tasarımların tanıtıldığı defilede Fergie ve Blac Eyed Peas grubunu da bir konser verdi.

Dört usta manken bir arada


Türkiye’nin 90’lı yıllarda fırtına gibi esen en iyi top modelleri; Ebru Ürün, Sema Şimşek, Ceylan Saner ve Sinem Güven, Elele’nin yılbaşı sayısı için yıllar sonra yeniden bir araya geldi.

SİNEM GÜVEN

“1995 yılında Türkiye Güzeli oldum. Çok uzun yıllar modellik yaptım. Hâlâ sadece kendi tercihim olan büyük firmaların büyük organizazyonlarında mankenlik yapıyorum. Şu sıralar, beni profesyonel anlamda en çok heyecanlandıran şey ise takı tasarımı... Punto firması için bir takı koleksiyonu hazırladım. Adı ‘Lucky Jewelleries’. Takı takmayı da, tasarladığım şeyleri başkalarının üzerinde görmeyi de çok seviyorum. Belirli bir stil üzerinden gitmiyorum. İçimden nasıl geliyorsa, öyle tasarlıyorum.

Tabii ki hayatımın odak noktası, kızım Defne...Kızım daha bu yıl bir yaşını doldurdu. O nedenle 2009’a dair o kadar unutamadığım anım var ki... İlk adımları, ilk kendi yemeğini kendi yeme çabaları...

2009’u genel anlamda hayal kırıklıkları ile hatırlayacağız tabii... Büyük bir küresel kriz yaşadık. İnsanlara üzüntü getirdi, herkesin ömründen biraz zaman götürdü...

Yeni yıl çok daha pozitif ve daha iyi olacak, buna inanıyorum! Biraz da insanlar evrenden neyi isterler, neyi çağırırlarsa onu yaşarlar. Ben buna inanıyorum...

Yılbaşını, arkada-şlarımızla beraber bir dağ evi kiralayıp orada geçirmeyi arzu ediyoruz. Ama biz tembel bir grup olduğumuz için henüz kimse araştırma yapmadı. Son dakikaya bıraktığımız için açıkta da kalabiliriz! Zaten benim için önemli olan, bir yere gitmesek bile yılbaşını sevdiklerimle birlikte geçirebilmek...”


CEYLAN SANER

“Modelliğe ilk kez 1991’de, Başak Gürsoy’un ajansında başladım. Annem Yelda Gürani, eski Türkiye Güzeli... Başak Gürsoy, onun arkadaşıydı. Maceram böyle başladı... Ve çok aşık olarak yaptım mankenliği. Ruhumla, bedenimin her köşesinde hissederek... Aynı yıl, TRT’deki ‘Bir Başka Gece’ isimli programda sunuculuğa başladım. Mankenliğin yanı sıra bazı televizyon kanallarındaki mankenlik ve güzellik yarışmalarını sunarak ilerledim bu işte. 1997’den beri de özel sektörde çalışıyorum. Sunuculukta benim yaptığım işe MC (Master of Ceremonies) deniyor. Olayı götüren bir sunuculuk tarzı bu. TV’dekinden çok farklı. Daha protokol ve formal işler... Büyük kurumsal şirketlerin özel gecelerinde sunuculuk yapıyorum mesela...

2009’da ilk kez Paris’e gittim! Paris’te B. B. King’in konserini izledim. Benim için muhteşem bir andı...

2010 için dileğim, önce sağlık! Sonra da biraz para kazanalım tabii. Yılbaşını, sevdiğim adamla birlikte Kaş, Kalkan gibi sıcak bir yerde kutlamak isterim.Gökyüzünde mehtap olan bir yılbaşı gecesi hayal ediyorum...”

SEMA ŞİMŞEK

“1994 yılında Best Model of Turkey yarışmasında birinci oldum. Bir yıl sonra da dünya dördüncüsü. Hâlâ mankenlik yapmaya devam ediyorum. Şimdi oyunculuğu da profesyonel olarak yapıyorum. Tabii ki uğraşlarımın arasında ‘annelik’ ve ‘eşlik’ de var...

İnsanın çocuğu olduktan sonra, hayat görüşü, her şeyi değişiyor! Bu yüzden benim için 2009 unutulmaz bir yıl oldu. Rüzgar şimdi 22 aylık ve onunla her günüm, başka bir şey gerçekten...

Ben duygusal bir insanım. En kötü tarafım ise takıntılı olmak! Oğlum Rüzgar’a da aşılamamak adına bu yönümü yok etmeye çalışıyorum. Bu konuda bana destek olan bir kocam olduğu için kendimi şanslı hissediyorum.

Yeni yıldan beklentim, sağlık ve huzur... Yılbaşı gecesini evimizde geçirmek istiyorum. Ağacımızın altında hediyelerimizi açmak, sonra oğlumu uyutup, yeni yıla kocamla birlikte, onun koynunda girmek...”

EBRU ÜRÜN

“1993 yılında Best Model of Turkey yarışmasında birinci oldum. Aynı yıl Best Model of the World seçildim. Şimdi geriye dönüp bakınca ‘İyi ki modellik yaptım, iyi ki yarışmaya katıldım ve iyi ki Paris’e gittim’ diyorum. Paris’te dört sene, Ford Model Ajansı’na bağlı olarak çalıştım. Döndükten sonra bambaşka bir Ebru oldum. Çok tatmin olmuştum... Louvre’un içinde düzenlenen Paris Moda Günleri’nde, dünyanın önde gelen tasarımlarını sunmak müthişti! Zaten ben kendimi podyum insanı olarak adlandırıyorum. Son defilede Yıldırım Mayruk bana ‘O bakışı nasıl yapıyorsun’ diye sordu. İnanın ki şuursuzca yapıyorum! Podyumda bir şekilde geliyor, kuliste ‘Yap’ desen, yapamam! Bir yıldır da deri tasarımı ile uğraşıyorum. İki ortağımla bir şirket kurduk, ‘Derice-EEZ’ diye... Yaptığımız işten çok keyif alıyorum...”

"Bazen kadınları arzuluyorum"


Her sözüyle olay yaratan Lady Gaga, bu sefer de kadınlara karşı ilgi duyduğunu açıkladı. 'Poker Face' şarkısı ile ünlenen Amerikalı şarkıcı, 'Lezbiyen ilişkilerim oldu ama hiçbir kadına aşık olmadım. Sadece cinsellik yaşadım. Ama itiraf etmeliyim ki sevgilimle beraberken bazen kadınları düşünüp, arzuluyorum' dedi.

Gay kulüpte görüntü var 'ses' yok!


Demet Akalın, İstanbul'un ünlü gay kulübü 'Otherside'da sahneye çıktı. 'Gaylerin ikonu' olan Hande Yener ile kısa bir süre önce barışan popçu, 'playback' yaptığı konserinde mayo ve vatkalı bir ceket giydi. Başına tavus kuşunu andıran bir toka takan Demet Akalın'ı sevgilisi Önder Bekensir de izledi. Akalın, 2 saat boyunca gay hayranlarını coşturdu. 2010 yılında evlenmek istediğini belirten seksi şarkıcı, 'Uzun süredir bekarım. Çünkü karşıma Önder gibi biri çıkmamıştı. Önümüzdeki sene evleneceğim ama iş hayatımda bir değişiklik olmayacak' diye konuştu.

Akşam / Sayit DURMAZ

Boşanma haberleri yalan


Nurgül Yeşilçay, Cem Özer'den boşanacağı iddialarını yalanladı. Bir gazetede yer alan '7 Kocalı Hürmüz'ün beklenen gişeyi yapmaması üzerine morali bozulan Nurgül Yeşilçay eşiyle kavga etti. Çift boşanıyor' haberini 'yalanlayan' oyuncu 'Boşanmıyoruz, mutluyuz. Haber hayal ürünüdür' dedi.

Hepimiz aldatıldık idare et


Ünlü golfçü Tiger Woods'un 11 kadınla aldattığı eşi Elin Woods, Victoria Beckham'dan yardım istedi. Skandalın patlak verdiği günden beri ilk kez dışarı çıkan Elin, Victoria Beckham'la gizli gizli buluştu. 2004'te David Beckham tarafından aldatılan Victoria'nın ''Eşinden ayrılma. Evliliğini kurtarabilirsin'' dediği öğrenildi. Bu arada Elin Woods'un evlilik yüzüğünü çıkardığı dikkat çekti.

Canlı yayında striptiz!





İngiltere'nin en ünlü üçüncü sayfa güzellerinden seksi model Michelle Marsh, katıldığı bir televizyon programında yaptığı striptiz ile yürekleri hoplattı.

Kanseri yendi


Ünlü sanatçı Murat Göğebakan, yakalandığı kanser hastalığını yendi.

Yaklaşık 7 aydır tedavi gördüğü hastaneden bugün taburcu olan sanatçı, "Allah bana ikinci bir hayat verdi" dedi.

Yaklaşık 7 aydır Memorial Hospitol'da kan kanseri tedavisi gören ünlü sanatçı Murat Göğebakan, hastalığı yendiğini açıkladı. Basın toplantısı düzenleyen sanatçı, hastalığa yakalandığı günden bu yana sevenlerinin kendisini hiç yalnız bırakmadığını belirterek, tedavi sürecinin çok başarılı geçtiğini ifade etti. Murat Göğebakan, konuşması sırasında tedavisini gerçekleştiren doktoru Kemoterapi Uzmanı Hüseyin Saffet Beköz'e defalarca teşekkür etti. Türkiye ve dünyanın dört bir yanından gelen destek telefonlarının kendisini çok mutlu olduğunu ifade eden Göğebakan, "Sevenlerim beni yalnız bırakmadılar. Çok büyük bir servet sahibi oldum. Şimdi 10 yaş daha gencim" dedi.

Sanatçı, başarılı bir tedavi süreci yaşadığını belirterek, "Hiçbir zaman pes etmedim. Ben hasta olmadım ki. Bu olay, Allah'ın bana verdiği bir mükafattı. Bir gün doktorum odaya geldi. Koltukta yatıyordum. Bana 'neden yatağında yatmıyorsun' diye sordu. 'Ben hasta değilim ki' dedim. Allah bana ikinci bir hayat verdi" diye Ünlü sanatçı Göğebakan, basın toplantısı sırasında zaman zaman duygusal anlar yaşadı. 7 ay süren tedavisinin hemen hemen 6 ayında gitar çaldığını ifade eden Göğebakan, "Zaman zaman hemşireler beni uyarıyordu.

4 albümlük bir repertuar hazırladım. Bunu ticari amaçla yapmadım. 22-23 Ocak'ta Almanya'da konser vereceğim. Sevgili doktorumu da orada görmeyi çok isterim. Tedavim sırasında odadan çıktığım an bana 'içeriye gir' diye bağırıyorlardı. Bazen kaçamak yapıyordum. Bu büyük bir mükafattı benim için. Asilik kanımda var. Doktorum bir kere bana 'hangimiz doktor' diye bağırdı. Ben onu değil, o beni dinliyordu" ifadelerini kullandı.
Çocuğunu çok özlediğini de ifade eden sanatçı, tedavi sürecinde izin alarak hastaneden çıktığı sırada yolda karşılaştığı bir kişinin, yüzündeki maske yüzünden kendisinden kaçtığını ve bu olayın kendisini çok derinden yaraladığını da belirtti.

Uz. Dr. Beköz ise, "Şu an için kan değerleri normal bir şahsın kan değerleriyle aynı durumda. Çok kalabalık ortamlar içerisinde bulunmamaya dikkat etmesinde fayda var" diye konuştu.

Ünlü sanatçı basın toplantısının ardından eşi Sema Göğebakan ile birlikte basın mensuplarına mutluluk pozu verdi.

Hem bacakları kıllı hem etek giyiyorlar


Boğaziçi Üniversitesi'nde 7 Aralık'ta başlayan 'Hülya Avşar Filmleri ve Söyleşi' etkinliği sona erdi. Avşar'ın 'Bir Kadının Anatomisi', 'Berlin in Berli' gibi filmlerinin gösterildiği etkinliğin son gününde öğrenciler sanatçıyla sohbet etti. Avşar, meslek hayatıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu:

'BERLİN in Berlin'deki mastürbasyon sahnesi gerekliydi. Cem Özer'le sevişme sahnesi vardı ama ben bunun yerine mastürbasyon sahnesi olması gerektiğini düşündüm. Dünyada böyle bir sahne yok.

GENÇLİĞİMDE hedefim para kazanmaktı. Harakiri yapmayı göze alarak para için iş yaptım. Eskiden güzelsen ve bacağını açıyorsan oynuyordun. 12 günde bir film çektiğim oluyordu, yani direkt ticari.

MAGAZİNİ seviyorum ama entelektüel olmaktan korkuyorum. Çok sıkıcı. Entelektüel geçinenlerin bazıları bacaklarındaki kılları uzatıp bir de etek giyiyorlar. 'Kültürlüyüm, kafam çalışıyor, bu yüzden ayda bir ağda yaparım' mantığı.

KÜRT olmama rağmen bu tür roller itici geliyor. 4 senaryo var elimde. Kürt açılımıyla ilgili işler. 'Zamanında oynamalıydık' diye düşünüyorum.

SİNEMADA ve sahnede kendime bakmaya doyamıyorum. Güzelim ama elektriğim daha ağır.

Akşam / Emin BABACAN

17/12/2009 14:09:08

Podyumlara geri döndü


Bir süre önce oğlu Hüseyin Kuzey'i dünyaya getiren taze anne Çağla Şıkel, loğusalık süresinin bitimi olan 45'inci günde mesleğine koşar adımlarla döndü.

Çağla Şıkel, modacı Erol Albayrak'ın önceki gece Küçükçiftlik Parkı'nda gerçekleştirilen yeni koleksiyon defilesinde podyuma çıktı. Şıkel, Albayrak'ın LG Chocolate'dan esinlenerek tasarladığı kırmızı abiye kıyafeti giydi. Londra Moda Haftası'nda yer alan global lansmanda Siena Miller'in tanıttığı elbiseyi giyen ünlü manken, sadece defilenin başında podyumdaki yerini aldı.

HEİDİ KLUM'a özendi
42 günlük anneyken Victoria Secret defilesine çıkan Heidi Klum gibi doğum yaptıktan 45 gün sonra podyuma geri dönen Çağla Şıkel'in eski fiziğinden hiçbir şey kaybetmediği gözlendi. Anne olduktan sonra ilk kez bir davete katılan ve podyumdan iner inmez Hüseyin Kuzey'i emzirmek için koşar adımlarla evine giden Şıkel, 'Aklım oğlumda kaldı. Bu yüzden eve yetişmek için acele ediyorum' diye konuştu.

Gebelikte egzersiz yap, çabuk toparlan
DOKTORLARA göre kadınların loğusa dönemi 1.5 ay sürer ve ardından vücut toparlanmaya başlar. Hamilelikte düzenli yapılan egzersiz, doğum sonrası 'kendine gelme' süresini kısaltır.
18/12/2009 09:54:32
AKŞAM/Sayit DURMAZ

Bar bar gezdi, yakalanmadı


Hande Ataizi'nden tedbir üstüne tedbir! Genç sevgilisini medyadan saklamaya çalışan oyuncu, önceki gece de etkileyici bir performans sergiledi.

Sevgilisiyle Nişantaşı'nda yemek yiyen, Maçka'da Scotch'te ve Etiler Şamdan'da eğlenen Ataizi, 04.30'a kadar gezdi ama yakalanmamayı başardı. Genç sevgili, eve de tek başına döndü.